Nehoda cyklistu v zahraničí

Bratislava,

Počas cyklistického výletu v Maďarsku ma zrazilo auto. Škoda vznikla našťastie len na bicykli, je možné uplatniť si takúto náhradu voči poisťovni ?

V prvom rade je dôležitá dôsledná dokumentácia nehody, je potrebné volať políciu a v prípade zranení lekára. Všetko si dôkladne zdokumentujte, vrátane fotografií a kontaktov na prípadných svedkov nehody.

Podstatná je tiež skutočnosť, kto je vinníkom nehody, či cyklista, či vodič motorového vozidla. V prípade, že je to vodič motorového vozidla je pre urýchlenie likvidácie potrebné poznať poisťovňu vinníka, v ktorej má vinník nehody poistené motorové vozdilo. Ďalším možným postupom je kontaktovať Slovenskú kanceláriu poisťovateľov, zriadenú zákonom zákonom č. 381/2001 Z. z. o povinnom zmluvnom poistení, ktorá spostredkuje likvidáciu nehody cez zastúpenie poisťovne vinníka na Slovensku. Poskytuje výhodu v tom, že komunikuje so zahraničím a nemusíte sa dohovárať v cudzom jazyku.

V prípade, ak ste nehodu zavinili vy, prípadné škody budete musieť uhradiť z vašich prostriedkov, alebo z komerčného poistenia, ako je poistenie zodpovednosti za škodu.

ÁNO

Máte právo vedieť, že používame cookies, aby sme vám poskytovali stále lepšie služby. Súhlasíte?