KONTROLA EXPIRÁCIE PLYNOVEJ NÁDRŽE

Bratislava,

Zdravím, chcel by som sa opýtať, či má právo príslušník policajného zboru pri cestnej kontrole, kontrolovať dobu expirácie plynovej nádrže (Každých 10 rokov by mala byť menená) a ďalej či mám každý rok vykonanú servisnú prehliadku plynu v aute aj keď je vykonaná technická a emistná kontrola a je v poriadku. Ďakujem pekne za odpoveď.

Áno, príslušník Policajného zboru SR má právo na takúto kontrolu. Podľa § 69 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke môže policajt okrem požadovania predloženia dokladov ustanovených na vedenie a premávku vozidla a na dopravu osôb a nákladu, kontrolovať aj technickú spôsobilosť vozidla.

Policajt je oprávnený "kontrolovať technickú spôsobilosť vozidla a úplnosť jeho výstroja a výbavy alebo vyzvať vodiča, aby sa podrobil takejto kontrole, ako aj porovnať údaje uvádzané v osvedčení o evidencii časti I alebo časti II, evidenčnom doklade vydanom v cudzine alebo technickom osvedčení vozidla s údajmi na vozidle."

Kontrola expirácie plynovej nádrže a kontrola výkonu servisnej prehliadky plynu v aute patrí medzi medzi kontrolu technickej spôsobilosti vozidla a úplnosti jeho výstroja a výbavy.

ÁNO

Máte právo vedieť, že používame cookies, aby sme vám poskytovali stále lepšie služby. Súhlasíte?